RISCUL la care ne supunem în izolare dacă nu facem mișcare și exercițiile fizice pe care le putem face pentru prevenirea kilogramelor în plus: „ Ciocu’ mic şi joc de glezne”

RISCUL la care ne supunem în izolare dacă nu facem mișcare și exercițiile fizice pe care le putem face pentru prevenirea kilogramelor în plus: „ Ciocu' mic şi joc de glezne”
Publicat: 08/04/2020, 07:30

Dacă nu facem mișcare în carantină, riscăm să terminăm criza coronavirusului cu multe kilograme în plus, așa că exercițiile fizice la domiciliu sunt foarte importante pentru sănătatea noastră fizică și psihică, o spune psihoterapeutul Cătălin Ilie.

Pentru echilibrul psihologic al fiecărui individ este nevoie de trei elemenete principale: somn, mâncare și mișcare. Pentru că ne lipsește mersul, care e considerat o mișcare importantă, psihoterapeutul și instructorul sportiv Cătălin Ilie ne sfătuiește să facem mai multe exerciții precum flotări, genuflexiuni sau joc de glezne, cât timp stăm în izolare pentru a preveni extinderea coronavirusului.

„Sunt trei lucruri esenţiale din punct de vedere psihologic, pentru echilibrul unui om în această viaţă. Primul lucru este somnul, al doilea lucru este alimentaţia şi al treilea lucru este mişcarea pentru a putea ţine corpul sănătos. Unii considerau până acum şi mersul la lucru sau mersul la cumpărături. Mersul este cea mai importantă mişcare pe care poate să o facă omul. Dar iată-ne astăzi izolaţi în casă. Aşa că există riscul să apară obezitatea, pentru că nu facem altceva decât să mâncăm şi să dormim. Vor apărea kilogramele în plus”, a spus Cătălin Ilie, potrivit Adevărul.

Chiar dacă sălile de fitness, arenele, bazinele, parcurile şi zonele amenajate pentru activităţi sportive sunt închise, există tot felul de exerciții pe care le puteți face la domiciliu:

„Trebuie neapărat două antrenamente pe zi. 15 minute dimineaţa şi 15 minute seara ar fi super ca atunci când vom ieşi din această izolare oamenii să nu aibă kilograme în plus. Alergatul este cel mai indicat pentru sănătatea corpului nostru. Vă mai amintiţi din copilărie jocul de glezne? Vă mai amintiţi cum se spunea, «ciocu’ mic şi joc de glezne». Acesta simulează o alergare pe loc, făcută în faţa geamului deschis. Este fantastic, foloseşte trenul inferior şi arde foarte multe calorii. Apoi, genuflexiunile – sunt arhicunoscute şi foarte bune pentru ligamente, flotările – dezvoltă foarte bine zona pectorală. Mulţi aveţi deja tot felul de aparate de fitness. Dacă nu, puteţi să folosiţi tot felul de greutăţi, cu sticle de cinci litri, de doi litri, puteţi face flexii şi extensii, pentru a lucra braţele. Puteţi să folosiţi toate grupele musculare stând în casă”, a mai spus Cătălin Ilie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Daniela Iliescu a făcut-o praf pe mama lui Culiţă, după ce a spus că e...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Anunţ trist despre Kate Middleton, făcut de apropiaţi! Trece prin iad
Ramona Bădescu arată BESTIAL la 55 de ani! E sexy în costum de baie: ce...
Cod portocaliu de ploi torențiale în vestul țării. Zonele vizate de avertizarea ANM
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
SE PLĂTESC 800 de lei de la primărie. S-a aflat exact cine va primi banii
Șoc în Europa. Ucraina atacă Rusia
Cât cere o menajeră topless pentru a face curățenie două ore. Tânăra taxează scump serviciile...
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
O furtună văzută din spațiu arată ca „o meduză uriașă”. Cum este explicat fenomenul rar?
×